Over FysUVO

Het ontstaan van FysUVO

Rond 2005 kwam het idee om in de regio Uden, Veghel en Volkel een netwerk op te zetten voor fysiotherapeuten die mensen behandelen met COPD. Met Peter Verhoeven, als grote kartrekker, is dit uiteindelijk een samenwerkingsverband geworden met een goed spreidingsgebied in de regio van ziekenhuis Bernhoven.

Het eerste doel toen was om een uniform beweegprogramma te maken voor patiënten met COPD. Ook bleek de communicatie naar verwijzers een belangrijke zet.

Vanaf 2013 is er samenwerking met Synchroon. Synchroon ondersteunt ons om een goede samenwerking te onderhouden met huisartsen en praktijkondersteuners. Zelf hebben we contact met ziekenhuis Bernhoven en Dekkerswald.

In 2015 werd, na vele vergaderingen, FysUVO ( fysiotherapie Uden, Volkel, Oss) opgericht. Tot op de dag van vandaag is er veel interesse in deelname aan FysUVO. Het is een open netwerk. Er is twee keer per jaar een vergadering. In speerpuntgroepen neemt ieder lid van FysUVO zijn taak.

Sinds 2020 is Chronisch Zorgnet actief ter ondersteuning van fysiotherapeuten die werken met mensen met een chronische aandoening. Zo worden wij als gespecialiseerde longfysiotherapeuten landelijk op de kaart gezet. Dit betekent dat we een duidelijke taak hebben gekregen in de behandeling van alle chronische longziekten.

Waarom kiezen voor een fysiotherapeut van FysUVO?

  • Al onze therapeuten zijn opgeleid voor Astma, COPD en Covid-19.
  • Onze kennis breiden we uit met cursussen en scholing.
  • Ons doel is om kennis te delen met elkaar, maar ook om nieuwe kennis op te doen.
  • Wij voldoen aan alle eisen van het genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).
  • Tevens voldoen wij aan de eisen van alle zorgverzekeraars.