Voor u als zorgverwijzer

Bij fysUVO zijn enkel gespecialiseerde long-fysiotherapeuten aangesloten. Wanneer u een cliënt doorstuurt naar een fysiotherapeut uit dit netwerk, dan zal de client dus altijd een gespecialiseerde longtherapeut krijgen.
De FysUVO aangesloten fysiotherapeuten borgen hun kwaliteit door een scholingsbeleid. Leden moeten aan diverse scholingsvoorwaarden voldoen. De fysiotherapeuten zijn door middel van geaccrediteerde scholingsbijeenkomsten op de hoogte van de nieuwste inzichten op het gebied van COPD en andere longaandoeningen zoals astma en covid. Daarnaast werken zij volgens protocollen, maar hebben oog voor zorg op maat.
FysUVO is een open netwerk voor fysiotherapeuten met een specialisatie op longklachten, uit de regio Oss, Uden en Meierijstad.. Op dit moment zijn ca. 30 fysiotherapeuten lid van het netwerk.

Wat is belangrijk voor u als verwijzer?

Naast deze website van FysUVO kunt u ook kijken op de website van www.chronischzorgnet.nl
Hier staat ook een zorgzoeker, maar staan ook eventuele andere specialisaties van de therapeuten vermeld (zoals COVID, hartrevalidatie, vaataandoeningen en/of osteoporose).

Hoe kan deze website uw patiënten helpen?

Op onze website is informatie te vinden over verschillende longaandoeningen, en wat wij als fysiotherapeuten voor de patiënten met longaandoeningen kunnen betekenen.
Ook staat er een zorgzoeker op, zodat er gemakkelijk gekeken kan worden welke dichtstbijzijnde longtherapeuten er zijn.